2010. július 12., hétfő

Orosz tanulás online: hanganyag, podcast

Nincs CD melléklet a KLJUCS-hoz? Az idegennyelvű könyvtárban csak széthallgatott, ezeréves kazetták vannak? Az orosz híradó megértése teljesen reménytelen próbálkozásnak tűnik? Hát igen... még jó, hogy van Internet!



Kicsit körbenéztem, milyen orosz anyagok vannak, íme az első merítés eredménye:

Mi az a Podcast? Több hangfájl (mp3) összegyűjtve egy csatornába (feed-be). A linkekre kattintva a böngésző listázza az összeset. A legegyszerűbb egyszerűen elmenteni az mp3-akat, de ha a linket behúzzuk az iTunes ablakába, közvetlenül is feltölthetjük az anyagokat iPod-ra

1. Kis aranyos oldal, nem csak Podcast, de blog is a Spoonfedrussian.com . Kicsit kusza, itt van külön a hanganyagok linkje is. Nagyon alapvető, de kezdetnek jó lehet. (megjegyzés: a legtöbb orosz anyagnál (itt is) egy kis angoltudás szükséges, mert ez a magyarázatok nyelve)

2. Szintén főként kezdőknek, szintén angolul, és szintén nem csak hanganyag a Spoonfool of Russian. A kuszaság az oroszos oldalaknál, úgy látszik, iparági szabvány: a hanganyagokat innen lehet kibogarászni.

3. Speaking russian. Átlátható, egyszerű, kezdők számára készült anyag -- nem túl nagy. Az üzleti modell itt az, hogy a hang ingyen van, az legépelt változatért fizetni kell.

4. A Taste of Russian már nem a teljesen kezdőknek szól; ám az ingyenes legépelt változatok (PDF) sokat segítenek. Egynyelvű (nincs angol kommentár), jópofa és profi anyag. Szintén átláthatatlan, itt vannak az mp3-ak külön.


Jó hallgatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése